TDC har Danmarks bedste intranet. IntranetPrisen 2006

TDC vinder IntranetPrisen 2006. Televirksomheden kan dermed bryste sig af at have fundet formlen til Danmarks bedste intranet. Ingen andre kandidater til prisen har et så populært og værdifuldt intranet, der udnytter alle nettets muligheder.

Mange års intenst arbejde med at udvikle intranettet har gjort det til en succes hos TDC. Så stor, at teleselskabet nu har vundet IntranetPrisen 2006 i en sammenligning af en række store danske virksomheders intranet. Ind på en flot andenplads kom mediekoncernen Egmont. Blandt de nominerede intranet var også intranettet hos Danisco og DR.

– Intranettet er i dag den helt centrale kommunikationsplatform internt i TDC. Det skyldes bl.a. en målrettet indsats gennem mange år både på koncernniveau og i de enkelte forretningsenheder. Prisen er naturligvis et rart skulderklap, men vi hviler bestemt ikke på laurbærrene. Det er hele tiden et kapløb mellem vores evne til fornyelse og medarbejdernes voksende forventninger, siger TDCs kommunikationsdirektør Ulf Lund.

IntranetPrisen 2006 uddeles af IntraTeam og gives til en organisation i Danmark, der har gjort en exceptionel indsats for at anskaffe eller udvikle et velfungerende og meget brugt intranet med stor nytteværdi for organisationen. Vurderingen af intranettene er sket med IntraTeams omfattende intranet-benchmarkingværktøj, der måler et intranet på 29 hovedpunkter.

– TDC scorer 79 point totalt ud af 100 mulige i benchmarkingen. Det er specielt på ledelsesopbakning, nyhedsformidling med brug af billeder og video, workflow og gode svartider, at TDC skiller sig ud, siger initiativtageren til den årlige prisuddeling, Kurt Kragh Sørensen, indehaver af IntraTeam.

Alle-mails afskaffet

Udviklingen af TDC’s intranet har blandt andet betydet, at medarbejderne modtager langt færre e-mails end førhen. I stedet bruger 85 procent af de godt 14.000 TDC-medarbejdere i Danmark portalen dagligt.

– Intranettet gør det lettere for ledere og medarbejdere at orientere sig og dele viden. Det understøtter de interne processer i TDC og giver os en fælles kultur og retning at arbejde efter. Intranettet er kort sagt vores fælles omdrejningspunkt i den interne kommunikation, siger Ulf Lund.

IntraTeam fremhæver i sin kåring blandt andet, at TDC har over 700 virtuelle projektrum, og at mere end 500 arbejdsgange er integreret som tjenester på intranettet

– TDC udvikler medarbejderne til at samarbejde elektronisk gennem debatfora og projektrum. Samarbejdsværktøjer på intranettet er et af de steder, hvor der kan være mange penge at spare. Derfor vejer samarbejdsværktøjer tungt i vores benchmarking af intranet, siger indehaver Kurt Kragh Sørensen, IntraTeam.

I alt er flere hundrede TDC-medarbejdere med til at drive og udvikle intranettet. Der er dels centrale redaktioner på koncernniveau og i de enkelte selskaber, dels et stort antal lokale webredaktører. På den måde sikres det både, at der er sammenhæng i den overordnede kommunikation, og at de enkelte dele af portalen bliver lavet tæt på de relevante brugere.

Overrækkelsen af IntranetPrisen 2006 skete under Danmarks største intranetkonference, IntraTeam Event 2006, der fandt sted de sidste to dage i februar i København. Bag konferencen står IntraTeam, som har inviteret cremen af eksperter i intranet til at øse af deres erfaringer, heriblandt Gerry McGovern, Rolf Molich og intranetansvarlige i virksomheder som Falck Securitas, Coop Norden, BBC og British Airways. Konferencen rummer også en udstilling med 14 af Danmarks førende leverandører af intranetsystemer.

Bliv en del af vores online community