Jarmers Hjørne får IntranetPrisen 2016

For første gang vinder en lille organisation med 200 ansatte IntranetPrisen. Realdania lancerede nyt intranet ”Jarmers Hjørne” i 2015. Det er socialt, mobilt, og de ansatte benytter det med stor tilfredshed.

Årets vinder af IntranetPrisen udmærker sig ved at have skabt et intranet, der er i sync med virksomhedens kultur og værdier. ”Enkelthed er vigtigt; også i forhold til responsivitet”, siger Normann Sloth, intranetansvarlig hos Realdania. ”Det mobile er supernemt, og du er altid på”, siger han. Der er ingen socialfobi her, hvor den sociale strøm ”Løst & fast” ligger på forsiden og øverst i den mobile menustruktur.

I forhold til at understøtte sammenhold, samarbejde og kultur er Jarmers Hjørne et kvantespring sammenlignet med tidligere. Intranettet skal understøtte en fælles kollegial platform, hvor så mange som muligt skal agere og kommunikere. Det skal bringe organisationen sammen og skabe dialog og tryghed, så flere vil kommunikere end tidligere. Det er allerede lykkedes, idet de ansatte, som i øvrigt kan redigere overalt på intranettet, er blevet langt mere trygge ved at kommunikere på nettet.

Målene for det nye intranet har været at

  • styrke intern kommunikation, dialog og samarbejde
  • nedbryde organisatoriske siloer
  • fremme foreningskultur
  • være teknologisk tidssvarende
Ovennævnte har været i fokus det første års tid og vedbliver derved, men fremover skal der også mere gang i at udbygge samarbejde og udnytte mulighederne for effektivisering i form af flere workflows. Det fremgår også af IntraTeams benchmarkmodel, at der er et uudnyttet potentiale her.

Fra 4 til 1

Intranetfællesskabet omfatter nu også Bolius og Realdania By & Byg – Realdanias to dattersleskaber. Her spiller intranettet en rolle i forhold til at nedbryde siloer og at give alle ansatte en øget oplevelse af at arbejde i én organisation.

Platform

Intranetplatformen er Sitecore, som også benyttes til internettet. Med hjælp fra Oxygen er intranettet bygget med ganske få tilpasninger. Det er nemt for alle at redigere.
Brugerne giver i IntraTeams brugerundersøgelse denne vurdering af Jarmers Hjørne:
Hurtigt overblik over Jarmers Hjørne:

Hvorfor Jarmers Hjørne?

Fordi Realdania ligger på Jarmers Plads i det centrale København. Navnet blev valgt i en afstemning.
IntraTeam ønsker Realdania stort tillykke med IntranetPrisen 2016.

Forløbet

Konkurrencen om IntranetPrisen er åben, og alle er derfor velkomne til at stille op.

De tilmeldte besvarer vores benchmarkundersøgelse, som måler udnyttelsen i forhold til potentialet på den intranettet/digitale arbejdsplads. De bedste går videre i konkurrencen, og deres medarbejdere udfylder en lynhurtig brugerundersøgelse. Herefter besøger vi den bedste og følger op på, om alt er som beskrevet.

Læs mere om kriterierne for at vinde IntranetPrisen

Tidligere års vindere af IntranetPrisen:

2015: Udenrigsministeriet
2014: Tivoli
2013: Grontmij
2012: Hjørring Kommune
2011: Danske Bank
2010: Chr. Hansen
2009: Udenrigsministeriet
2008: Novo Nordisk
2007: SimCorp
2006: TDC
2005: Jyske Bank

Bliv en del af vores online community