IntraTeam Stafetten – Rikke Bygballe Møller, Danish Refugee Council (DRC)

IntraTeam Stafetten sætter løbende fokus på netværkets nye og mangeårige medlemmer – både fagligt og personligt, så du kan blive klogere på medlemmerne og netværket.

Navn: Rikke Bygballe Møller

Organisation: Danish Refugee Council (DRC)

Titel: SharePoint Architect

Medlem af følgende netværksgrupper:

Medlem siden: 2014

Hvilken uddannelse har du?

Bachelor i Kommunikation fra RUC med fokus på faglig formidling og Cand. IT fra ITU.

Hvor længe har du været i din nuværende stilling?

To år.

Hvad er dit arbejdsområde?

Microsoft 365 strategi, administration, rådgivning og global udrulning af samarbejdsværktøjerne i M365 med særlig vægt på SharePoint men også de andre samarbejdsværktøjer som Teams og Yammer. Inden for det sidste år har vi både opbygget og udrullet et nyt globalt Intranet (SharePoint Online) til 40 lande og lanceret samarbejdsværktøjerne i form af Teams, SharePoint og Yammer globalt med fem forholdsvis simple templates. Så nu er det tid til at begynde at opsamle de bedste use cases og dele erfaringerne på tværs af organisationen.

Hvad er det bedste ved dit job?

At jeg får lov til at nørde en masse med Microsoft værktøjerne og hjælpe med at bygge DRC’s digitale arbejdsplads – jeg får virkelig lov til at føre en masse ting ud i livet!
Og så har jeg nogle helt fantastiske, engagerede, dygtige og modige kolleger.

Fun fact om dig selv

Jeg drømte om at blive skovrider som barn; at bruge hele dagen på at passe på skoven og sidde i mit skovriderhus foran pejsen om aftenen og læse gode bøger. Jeg læste mange eventyr om kæmpe skove dengang.

Hvorfor er du medlem af IntraTeams netværk?

Fordi den viden, vi deler, er så værdifuld og brugbar og aktuel, at jeg har svært ved at se, hvordan jeg kan undvære den i mit job. Vi har et virkeligt højt tillidsniveau i netværket, så vi deler både succeser og fejltagelser – og med den ’evergreen’ og konstant omskiftelige platform, vi sidder med, så er netværket en værdifuld kilde til viden om best practice, som er fri for ’konsulent salgstaler’.

Hvad bidrager du selv med til netværksmøderne?  

Jeg deler selvfølgelig mine konkrete erfaringer med de forskellige aspekter af den digitale arbejdsplads. Hele skiftet med evergreen og forandringstempoet har også været en stress-faktor for mange af os. Det er jo nærmest umuligt at følge med, så jeg håber også, at jeg deler budskabet om, at vi skal passe på os selv, og at der er begrænsninger for, hvad ét menneske kan rumme – man kan godt få technostress af at arbejde med M365!

Hvad giver netværksarrangementerne dig?

Det er den her deling af best practice, som jeg er superglad for, og som jeg kan gå direkte hjem og ’kopiere’ i min egen organisation. Og der er efterhånden bygget relationer, som går rigtigt mange år tilbage, så vi kender hinanden, hinandens karriereforløb, skift og udfordringer. Og på trods af forskelligheder, ligner vi også hinanden på rigtigt mange områder, så jeg betragter de andre medlemmer som en slags ’kolleger’. Mange af dem er jo faste holdepunkter, hvor de organisationer, vi arbejder for, kan skiftes ud. Jeg synes også, vi er gode til at lukke nye medlemmer ind i gruppernes fællesskab.

Hvad forbinder du med at være en god netværker?    

At dele uden at tænke på, hvad man selv får ud af det. Det er lidt som karma, hvis man sender god viden og glæde videre i netværket, så må man tro på, at man får hjælp, når der er brug for det. Det skal ikke planlægges. Man skal være generøs med at dele.

Hvilken værdi har medlemskabet for din arbejdsplads?

Jeg bruger rigtigt meget netværket til at validere beslutninger eller få sat lys på beslutninger, som skal tages, men som jeg ikke var opmærksom på. Jeg kan ALTID gå hjem med et par konkrete forbedringer, som netværket har delt. Vi kan også mødes mellem møderne, hvis jeg har brug for konkret sparring. I dag fik jeg f.eks. et tip til en alternativ app til kommunikation, som en anden virksomhed har implementeret som backup, hvis Microsoft fejler. Og så kan mine kolleger trække på den analyse og de erfaringer, som andre, lignende, organisationer har gjort, hvilket sparer en masse ressourcer.

Hvad er dit bedste IntraTeam øjeblik? 

Uh, der er mange gode!

Da jeg oplevede, hvordan IntraTeam netværket stillede op efter en fyring. Det var netværket, som ’greb’ mig i en rigtig kedelig periode – og de bidrog med solid faglig opbakning og konkrete job-leads, så jeg kom godt videre. At kunne deltage i netværksmøderne, da jeg var ”uden organisation” var guld værd og hjalp mig med at holde min viden skarp.

Er der noget, som du er ked af, at du aldrig har fået indført på dit intranet eller din digitale arbejdsplads?

Uh, det er et svært spørgsmål. Ikke noget konkret. Men jeg er ked af, at det altid er så svært at få topledere til at anerkende værdien af den digitale arbejdsplads selv efter en pandemi.

Hvilket spørgsmål vil du gerne stille til den næste i stafetten?  

Hvad tror du, at dit unikke bidrag til et intranet eller digital arbejdsplads er?